אנשים רבים מעוניינים לפתוח עסק עצמאי, על מנת שיוכלו לעסוק במשלח ידם ללא עול של מעביד, או לחילופין בסגנון פרילאנס, ולהוציא קבלות ללקוחות באופן רשמי וחוקי. אולם, אנשים רבים נרתעים מפתיחת עסק מתוך מחשבה שהדבר דורש תשלומים רבים לרשויות המס השונות. אולם האמת היא, שאף שאומנם ישנן חבויות מיסים שונות על עסקים עצמאיים, הרי שלא כל עסק חייב בכל התשלומים, וכל התשלומים נגזרים באופן ישיר מרמת ההכנסה של העסק. אנשים אשר מעוניינים לפתוח עסק קטן, כהכנסה צדדית או כניסיון התחלתי, יכולים לפתוח עוסק זעיר, או כפי שהוא נקרא כיום – עוסק פטור. עסק זה פטור לחלוטין מתשלום מע"מ.
הפטור ממע"מ
החוקים מנושא מע"מ קובעים, כי עסק שמחזור ההכנסות השנתי שלו אינו עולה על כ-77,000 ש"ח בשנה, אינו מתחייב בתשלום מע"מ, ולכן גם אינו גובה מע"מ מן הלקוחות שלו. מי שמחזור ההכנסות שלו גבוה מ-77,000 ש"ח, לעומת זאת, מתחייב בתשלום מע"מ על פי דרגות המס הקבועות בחוק.
כיצד פותחים תיק עוסק זעיר מע"מ?
אדם אשר מעוניין לפתוח עוסק זעיר, צריך לעבור שורה של תהליכים ביורוקראטיים על מנת לפתוח את העסק בצורה מלאה וחוקית. השלב הראשון של פתיחת העסק היא הרישום שלו במע"מ, משום שמע"מ הוא אשר מעניק לעסק את ההגדרה של עוסק זעיר, או פטור. כדי לפתוח את התיק, יש להגיע לתחנת מע"מ הקרובה לאזור המגורים של בעל העסק, ולמלא שם טופס פתיחת עוסק זעיר (פטור). בטופס זה מעריך בעל העסק את גובה ההכנסות השנתי הצפוי לו, ובהתאם לכך הוא מקבל את ההגדרה של עוסק פטור. בנוסף, על בעל העסק להגדיר בטופס את משלח ידו, כלומר את תחום העיסוק של העסק. חשוב לשים לב שישנם מקצועות אשר אינם רשאים לפתוח עוסק זעיר, כמו למשל עורכי דין, רואי חשבון, כתבי עיתונות ועוד. בפנייה למע"מ יש לצרף גם צילום תעודת זהות של בעל העסק, וכן חוזה שכירות של בית העסק, אם העבודה אינה מתבצעת מביתו של בעל העסק.
צרו איתנו קשר:
Error: Contact form not found.